loading

Projekt leírás

 

A pályázati azonosító:            GOP-1.3.1-11/A-2012-0310

A pályázat címe:                   „Új anyagok és technológia alkalmazása gépjárműipari karosszéria javításoknál”

A projekt kezdete:                  2013.04.29.

A projekt tervezett befejezése: 2014.06.28.A Magocsa Kft. sikeresen pályázott az Új Széchenyi Terv keretében meghirdetett Vállalatok komplex technológiai innovációjának támogatása tárgyú pályázati kiíráson. A nyertes projekttel közel 96,5 millió forintot meghaladó vissza nem térítendő támogatást nyert a vállalkozás. A pályázati projekt összköltsége mintegy 193,2 millió forint, melynek keretében a cégnél egy új karosszériajavítási technológiai eljárás került kifejlesztésre és ipari bevezetésre új anyagok és technológia alkalmazásával.

A Magocsa Kft. első sorban OPEL gépkocsik forgalmazásával és javításával foglalkozik. Ennek a tevékenységnek az ellátása a cég két telephelyén Mátészalkán és Debrecenben folyik.

A vállalkozás 2012-ben sikeresen pályázott egy új karosszériajavítási technológia kifejlesztésére európai uniós forrásból, melynek köszönhetően telephelyén bevezetésre  került egy olyan javítási eljárás, mely során az eddigi gyakorlattól eltérő anyagok és technológiai eljárás használatával tudják ezentúl a karosszéria hibás gépjárművek javításokat végezni. A bevezetésre került technológia és eljárás egy sor új elemet tartalmaz. Az elnyert pályázati forrás lehetővé tette, hogy a gazdasági társaság olyan, első sorban a gépjármű iparban használatos karosszéria javítási technológiát alkalmazzon, mely újszerű, energiatakarékos és környezetbarát egyszerre és a gyártó által meghatározott minden javítási feltételnek is eleget tesz.

A kifejlesztett új ragasztási és szegecselési technológia egy sor előnnyel bír a korábban alkalmazott hegesztési megoldáshoz képest.

A projekt sikeres végrehajtása a közép és hosszú távú prognózisok szerint jelentősen elősegíti a gazdasági társaság hivatalos márkaszerviz státusának megőrzését, valamint növeli a forgalmazott márkához köthető presztisét. A fejlesztés eredményeként bővült a szolgáltatási paletta mivel a Magocsa Kft. ezután olyan karosszériajavítási feladatokat is el tud látni, amire korábban megfelelő adottságok hiánya miatt nem volt felkészülve. A fejlesztés biztosítja a társaság részére a piacokon való versenyképesebb  megjelenést, mely a cég számára közép, illetve hosszú távon jelentős gazdasági többleteredmény elérését teszi lehetővé a prognózisok szerint.

Új Széchenyi Terv GOP-1.3.1/A pályázati kiírásán nyertes projekttel 93.349.120 forint vissza nem térítendő támogatásban részesült a vállalkozás. A beruházás összköltsége 193.151.242 Ft volt.


Ugrás az oldal tetejére